Grundtvig sagde

Det var gode gamle Grundtvig der sagde at Ordet skaber, hvad det nævner. Når Grundtvig landsfaderen siger det kan det jo ikke blive mere rigtigt og lurmærket.

Grundtvig mener dog ikke menneskeord; men guddomsord. Det er guddomsordet med anden benævnelse profetiske ord der skaber, hvad det nævner.

Det Ord der kan forvandle vand til vin. Det Ord der kan forvandle et menneskehjerte. Grundtvig bruger benævnelsen: Paradis af ørke. Vore almindelige menneske-ord kan ikke gøre dette.

Man skal være udstyret med meget store Messiaskomplekser for at tro det.

Prøv du at sige: Bord dæk dig og se effekten. Du bliver skuffet. Ord har virkning. Nogen har måske sagt til dig adskillige gange at du er både dum og grim og det ender med at du til sidst føler dig dum og grim; hvis du tager ordene til dig; men det behøver ikke at være sandheden du har hørt. Menneskeord skaber ikke sandheden. Sandheden står fast uanset hvad mennesket siger.

 

Vi har som mennesker en forpligtelse til at søge sandheden, uanset om det er behageligt eller ej.

 

Kaj Munk havde dette udsagn: Aldrig spørge om det nytter! Kun om det er sandt.

Når der smides udsagn på bordet bør man forholde sig til om det er sandt eller ej.

Gud er uforanderlig kærlighed over for mig, det er hans løfte; det er bare mig, der er foranderlig, omskiftelig, er svingende i mit sind.

 

    

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

16.07 | 05:12

Oskar Grove
Dear brother in christ

I am pleased to inform that ours is a registered NGO of Love and Compassion Trust , Registered under FCRA Act 2010 ,Foreign contribution registration regulation No. 075820272 Government of India.

We concentrate on pr

...
09.07 | 13:06

Jeg er Ove Kingod og stammer fra biskop Ths. Kingos storesøster Else Kingo. Biskoppen fik ikke egne børn og adopterede ikke de børn, han giftede sig til.

...
20.11 | 08:41

Hej Oscar. Må jeg bruge billedet David spiller for Saul fra www.denglademand.dk til Fanefjordkirkens månedsannonce

...
19.11 | 14:51

Tak for positiv respons. Utroligt alligevel at Kingo slægten har været her.

...
Du kan lide denne side