Troens kerne

Troens kerne

 

Hjertedøren.

Retfærdiggørelsen er troens kerne og sætter Bibelens lære om menneskesynet, Gudsforståelsen i perspektiv. Vi vil kunne forholde os til lov og evangelium.

Retfærdiggørelsen kan ikke forstås uafhængig eller i strid med andet fra Guds Ord.

Retfærdiggørelsen er selve fundamentet der vil bevare os i et sandt og rent forhold til Gud. Retfærdiggørelsen beskytter os dermed fra alle mulige vildfarelser. Mister vi dette fundament skrider vi, og vi udsættes for, og beskyttes ikke imod vildfarelse.

Retfærdiggørelsen udgør den kerne i troen som strukturerer alt andet i den kristne lære og i den kristnes liv.

Kirke

Det er her forskellen ligger mellem den reformation vi oplevede for mange hundrede år siden og Den Katolske Kirke. Det er ikke en bagatel, nej det udgør en radikal forskel.

Katolsk kirke

I Den Katolske Kirkes lære omtales retfærdiggørelsen; men det er bare et punkt mellem andre punkter. Det er ikke fundamentet som sådan. Retfærdiggørelsen deler plads med en masse andre fremhævende punkter.

Retfærdiggørelsen giver os i reformationen et helt nyt syn på Jesus Kristus.

Reformationen giver os den præcise åbenbaring af retfærdiggørelse.

En synder – bliver retfærdiggjort (frelst) – af nåde – for Kristi skyld – ved tro.

I Den Katolske Kirke bruger de samme formuleringer; men de lægger noget helt andet i forståelsen. Kirken blev med reformationen ændret og forkyndelsen af evangeliet blev formuleret i bekendelsen at tro på Jesus.

Jesus Kristus

Evangeliet om Jesus Kristus som menneskets Frelser er vort store håb. Jesus er den eneste vej til Gud. Hans død vor redning. Vi kan intet gøre selv. Vi er døde i vore synder. Jesus har taget vore synder på sig, og ved at erkende, at vi er syndere, og ved at bekende os til Kristus, tror vi med hjertet det vi siger med munden.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.11 | 14:51

Tak for positiv respons. Utroligt alligevel at Kingo slægten har været her.

...
18.11 | 14:27

Flot beskrivelse af Thomas Kingo med mange detaljer, som jeg ikke kendte til. Jeg stammer fra hans søster Else Kingo, som videreførte Kingo slægten.

...
06.11 | 11:03

det er meget vel rigtigt kæmpe fan af jer vises

...
22.05 | 10:06

Jeg er ikke et menneske

...
Du kan lide denne side