Luthers dybe erfaring

Luthers dybe erfaring

Luthers dybe erfaring!

Frelsens erfaring

Loven er ikke givet mig for at hjælpe mig at blive from. Loven er et erkendelsesmiddel som skal få mig til at indse at jeg er en synder.

Guds Ord og korset

Dette var Luthers dybe erfaring. Luther opdager at det han oplever i sin dybeste nød er netop det som Bibelen beskriver i Romerbrevet og Galaterbrevet. Disse to breve bliver Luthers nøgleskrifter til forståelse af hele sammenhængen i troen. Ingen steder i Skriften lærer vi at forstå forskellen mellem loven og evangeliet som i disse breve.

Lyset fra korset

Apostlen Paulus begrunder det på en dygtig måde. Det er ikke de store luftige teologiske tolkninger Paulus kommer med. Paulus holder sig til Guds Ord. Det giver ham lys over Guds Ord. Læs disse steder omhyggeligt, og du får en god forståelse af lov og evangelium, retfærdiggørelse.

Martin Luther fandt nøglen, som kan hjælpe os at forstå hemmeligheden der skjuler sig i Bibelen. Kristus er Skriftens kerne lige fra begyndelsen til slut. Det Gamle Testamente og Det Nye Testamente udgør tilsammen Guds Ord.

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.11 | 08:41

Hej Oscar. Må jeg bruge billedet David spiller for Saul fra www.denglademand.dk til Fanefjordkirkens månedsannonce

...
19.11 | 14:51

Tak for positiv respons. Utroligt alligevel at Kingo slægten har været her.

...
18.11 | 14:27

Flot beskrivelse af Thomas Kingo med mange detaljer, som jeg ikke kendte til. Jeg stammer fra hans søster Else Kingo, som videreførte Kingo slægten.

...
06.11 | 11:03

det er meget vel rigtigt kæmpe fan af jer vises

...
Du kan lide denne side