Reformationen 500 år

Det var i Slotskirken i Wittenberg Luther protesterede mod korrupte præster og den griske katolske kirke og dens svindel.
Wittenberg torv har Stadtkirche i baggrunden. Det var her Luther tjente efter reformationen.

Reformationen fylder 500 år

August 2016

Næste år skriver vi 2017 og reformationen fylder 500 år. Der vil foregå meget i Wittenberg som er hele historien bag reformationen. Forberedelserne er allerede begyndt. Den tyske by ligger mellem Berlin og Leipzig. Hele verden giver Wittenberg opmærksomhed til næste år. Den Lutherske Kirke fejrer 500 år.

Præsten Martin Luther protesterede i 1517 mod den katolske kirke. Her var der afladsbreve,  svindel og korruption. Luther hamrede sine 95 teser op på indgangsdøren til Wittenberg Slotskirke.  Dette skabte så stort tumulter at Luther var nødt til at flygte. Han flygtede til slottet Wartburg ved byen Eisennach.

Senere kunne Luther vende tilbage til Wittenberg og tjene som præst i byens Stadtkirche.

Martin Luther har haft enorm betydning for kristendommen i Europa. Reformationen vil blive fejret til næste år er jeg overbevist om.

Hendes Majestæt Dronningen har sagt ja til at være protektor for fejringen af Reformationsjubilæet. Regeringen mener det skal fejres, og derfor har de samlet en gruppe, der skal stå for fejringen ligesom andre lande, hvor der er evangelisk-lutherske kirker. 

Dronning Margrethe er også med til udsmykningen af Slotskirken. Klædet på forsiden af prædikestolen er designet og broderet af dronning Margrethe.

Wittenberg er et besøg værd for alle protestanter.

Mange danskere har brug for at høre om reformationen, ikke mindst den unge generation. Jovist er det 500 år siden; men det var virkelig et stort gennembrud der åbnede op for noget helt nyt. Historien og udviklingen efter reformationen er vigtigt for os. Vi må bestemt ikke blive bombet tilbage til katolske tilstande i Danmark. 

Nyeste kommentarer

16.07 | 03:12

Oskar Grove Dear brother in christ I am pleased to inform that ours is a regi...

09.07 | 11:06

Jeg er Ove Kingod og stammer fra biskop Ths. Kingos storesøst...

20.11 | 07:41

Hej Oscar. Må jeg bruge billedet David spiller for Saul fra www.denglad...

19.11 | 13:51

Tak for positiv respons. Utroligt alligevel at Kingo slægten har været her.